Contactinformatie Maak een afspraak menu

Informatie m.b.t het coronavirus

Laatste update: 27 maart 2020

Voor ons als Woldringh Optiek heeft de gezondheid van onze collega’s en onze klanten hoogste prioriteit in deze bijzondere tijden. Maar we hebben ook een ander heel belangrijk doel: verantwoorde oogzorg blijven aanbieden aan onze klanten.

Om gepaste afstand van elkaar te garanderen laten wij niet meer dan 2 bezoekers tegelijk naar binnen.

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland nauw in de gaten. Daarom volgen we strikt de richtlijnen en het advies van het RIVM, GGD en onze branche verenigingen OVN, ANVC en NUVO.

Openingstijden

Ons Gronings familiebedrijf wil in deze roerige tijden klanten met brillen en contactlenzen zo goed mogelijk helpen. We houden onze drie vestigingen open volgens de normale openingstijden. Klanten kunnen dan op verschillende tijdstippen onze winkels bezoeken voor het afhalen van een bestelling , lenzen of het uitzoeken van een nieuwe bril en indien nodig voor een oogmeting. Het aantal medewerkers in de winkel is beperkt en er werken zoveel mogelijk collega’s thuis. Wil je een van onze winkels bezoeken? Mail of bel dan even om een afspraak te maken zodat er niet te veel mensen tegelijk langs komen.

Voorzorgsmaatregelen in de winkels

  • Heb je koorts, hoest je of voel je je niet lekker? Kom dan niet naar onze winkel en neem telefonisch contact op als er iets met je ogen, bril of lenzen is dan zoeken we samen naar een oplossing.
  • We houden gepaste afstand van elkaar en vermijden zoveel mogelijk fysiek contact. We hebben onze dienstverlening en werkwijze hier op aangepast.
  • We nemen naast de basishygiëne extra hygiënemaatregelen, houden de winkel brandschoon en reinigen monturen, meetapparatuur en materialen voor én na gebruik.
  • Wanneer nodig zullen wij je vragen je handen te wassen en/of te desinfecteren.
  • Koffie of thee serveren slaan we even over, dit doen we graag een een andere keer.

In onze meetruimtes hebben wij speciale doorzichtige schermen en wanden geplaatst zodat we verantwoord een oogmeting kunnen uitvoeren.

Oogmetingen

Zie je niet scherp? Dan ben je van harte welkom om een afspraak te maken voor een oogmeting. Overleg wel eerst even met onze opticiens of optometristen wat we in jouw situatie het beste kunnen doen.
Een oogmeting die niet per se noodzakelijk is stellen we graag uit tot na de corona situatie.

Volgens de richtlijnen zullen we vooralsnog geen oogdrukmetingen uitvoeren.

Contactlenzen

Zijn je lenzen weer aan vervanging toe en heb je geen problemen? Bestel dan alvast je nieuwe lenzen zonder tussentijdse controle. Zodra deze binnen zijn nemen wij contact met je op om een aflevermoment te kiezen. Wij zorgen dan dat de lenzen en vloeistoffen klaar liggen zodat je ze direct mee kunt nemen. Ervaar je klachten en/of problemen met je huidige contactlenzen? Mail of bel om te overleggen wat we in jouw situatie het beste kunnen doen. Natuurlijk zien we je graag weer na de corona situatie voor controle. De levertijd van sommige contactlenzen is inmiddels iets langer dan normaal i.v.m. het coronavirus.

Brillen en zonnebrillen

Ben je op zoek naar een nieuwe bril of zonnebril? Of kom je je nieuwe bril ophalen? Dan verwelkomen wij je graag in één van onze winkels. Wij hebben onze werkwijze aangepast aan de RIVM richtlijnen. Dit zal in de meeste gevallen betekenen dat wij je zullen vragen ons te helpen met extra hygiëne maatregelen om direct contact te vermijden. Inmiddels hebben ook enkele glasfabrikanten enige leveringsproblemen, zodat nieuwe glazen langer kunnen duren dan je gewend bent.

Afspraak maken of wijzigen?

Heb je een afspraak ingepland staan en wil je deze graag annuleren of verplaatsen? Mail of bel dan even om ons dit te laten weten. We hebben er alle begrip voor als je uit voorzorg liever thuis blijft.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer u meer vragen heeft.

Neem contact op