fbpx
menu
Leestijd: < 1 minute(n)

Heb je nog recht op zorgvergoeding in 2022?

Het einde van het jaar 2022 is in zicht. Het is altijd een drukke periode met alles plannen en klaarmaken voor de feestdagen.

Daarom willen wij je graag helpen herinneren dat het nu ook de tijd van het jaar is om toch nog even te kijken of je recht hebt op zorgvergoeding voor je bril en/of contactlenzen. Als je aanvullend verzekerd bent heb je meestal jaarlijks, twee- of driejaarlijks recht op een vergoeding. Heb je dit jaar al recht maar declareer je pas volgend jaar, dan moet je weer langer wachten op een nieuwe vergoeding.

Wil je snel kunnen zien of een bril/lenzen vergoeding onderdeel is van jou polis? Via woldringh.nl/zorgvergoedingen is er een overzicht te vinden van verzekeringen en de hoogte/frequentie voor vergoedingen. Dit overzicht bedoeld ter indicatie de specifieke of aanvullende polisvoorwaarden zijn te vinden op de website of app van je zorgverzekeraar.

Gebruik onderstaande tool om gemakkelijk en snel een overzicht te krijgen van de verschillende zorgverzekeraars.

Bekijk hier het overzicht voor de zorgvergoedingen in 2023

Heb je geen recht op zorgvergoeding voor de bril/contactlenzen.

Een aanvullende zorgverzekering voor een bril/contactlenzen is meestal financieel niet voordelig. De premie is vaak hoger dan de zorgvergoedingen en kan alleen jaarlijks, twee- of driejaarlijks gedeclareerd worden.

Bij Woldringh Optiek bieden we verschillende oplossingen om de aanschaf van een bril en/of contactlenzen voordelig te kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld het bril lease systeem. De kosten van de bril worden dan in 24 gelijke delen verdeeld, dus vergelijkbaar met een extra verzekeringspremie. Wil je meer informatie over het bril lease systeem bezoek dan woldringh.nl/bls

Afspraak

Maak direct een afspraak in één van onze winkels in Groningen of Bedum!

Klik hier om een afspraak te maken