fbpx
menu
Leestijd: 2 minutes

Eyzen wint Silmo d’or award 2015

Tijdens de Silmo, afgelopen maand in Parijs, heeft Essilor de exclusieve Silmo d’Or Award in de wacht gesleept.

Essilor won deze prestigieuze prijs in de categorie ‘Vision’ voor Eyezen, de nieuwste brillenglazen voor een digitale levensstijl. De Silmo d’Or Award is een onderscheiding voor kwaliteit en originaliteit en wordt toegekend aan producten die voorop lopen op het gebied van innovatie, technologie en creativiteit. De Eyezen™ brillenglazen zijn in april 2015 gelanceerd.

Door het toenemende gebruik van tablets en smartphones is het aantal oogklachten en rug-, nek- en schouderpijn met 70% gestegen. Bovendien worden onze ogen blootgesteld aan de schadelijke effecten van blauwviolet licht dat uitgestraald kan worden door de zon en digitale schermen. Eyezen-brillenglazen zijn speciaal ontwikkeld om de ogen hiertegen te beschermen en te ondersteunen.

De Eyezen™ Focus technologie zorgt ervoor dat op basis van de kijkbehoefte een extra sterkte onderin het brillenglas wordt geslepen. De Light Scan™ technologie van Crizal® Prevencia™ filtert schadelijk blauwviolet licht dat uitgestraald kan worden door beeldschermen. Dit voorkomt vroegtijdige veroudering van de ogen, verbetert het contrast en vermindert hinderlijke schitteringen van beeldschermen. Deze coating wordt altijd geadviseerd om te combineren  met de Eyezen™ brillenglazen.

Essilor doet veel onderzoek naar veranderingen in het kijkgedrag en de kijk- en lichaamshouding van brildragers. In de R&D centra van Essilor wordt continu gezocht naar nieuwe oplossingen. Essilor hecht veel waarde aan innovaties die de consument meer kijkcomfort bieden en speely in op nieuwe kijkbehoeften. Dit verklaart de top-100 notering van Essilor, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, op de Forbes-lijst 2015 van meest innovatieve bedrijven wereldwijd.

Natuurlijk is ook Woldringh Optiek vanaf het begin af aan betrokken geweest bij deze speciale glazen. Onze opticiens hebben een special training gekregen waar ze geleerd hebben hoe het glas werkt maar nog veel belangrijker, hoe de verschillende varianten het beste aangemeten kunnen worden.

Silmo-Dor-logo1

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op