Contactinformatie Maak een afspraak menu

Multifocale contactlenzen

Wist je dat er naast multifocale brillenglazen ook multifocale contactlenzen bestaan? Dat betekent dat je dus niet altijd verplicht aan de bril hoeft wanneer je toe bent aan leesondersteuning! Multifocale lenzen worden ook wel eens ‘de kleinste leesbril’ ter wereld genoemd en zijn voor een grote groep mensen geschikt. 

De werking van een multifocale lens

Multifocale lenzen zijn een hele praktische oplossing als je snel wilt schakelen tussen dichtbij en veraf kijken. Je hoeft namelijk niet steeds apart je leesbril te pakken. Ook zijn de lenzen veel veelzijdiger dan mensen denken. 

In de lenzen zit een verte- en een leescorrectie verwerkt. Meestal is het binnenste gedeelte afgestemd op veraf kijken en de buitenste rand voor dichtbij. Dit kan wel verschillen per lens en is afhankelijk van jouw specifieke kijk behoeften en klachten. Deze twee delen lopen heel soepel in elkaar over zodat je geen last hebt van vertekende overgangsgebieden zoals in een brillenglas. 

Verschillende varianten

Multifocale contactlenzen zijn verkrijgbaar in zowel een harde als zachte lensvorm. Ook zijn ze beschikbaar in zowel maand- als daglenzen, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor incidenteel gebruik. Wanneer je multifocale lenzen voor het eerst gaat gebruiken, zal je wel in het begin moeten wennen aan het scherp zien. Je hersenen hebben namelijk even tijd nodig om aan de lenzen te wennen. Het is daarom belangrijk dat je je altijd goed laat voorlichten door een specialist.

Wil je weten of multifocale contactlenzen geschikt zijn voor jou? Maak dan een afspraak met één van onze contactlensspecialisten. 

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer u meer vragen heeft.

Neem contact op