fbpx
menu

Multifocale contactlenzen

Wist je dat er naast multifocale brillenglazen ook multifocale contactlenzen bestaan? Dat betekent dat je dus niet altijd verplicht aan de bril hoeft wanneer je toe bent aan leesondersteuning!

De werking van een multifocale lens

Multifocale lenzen zijn een hele praktische oplossing als je snel wilt schakelen tussen dichtbij en veraf kijken.

In de lenzen zit een verte- en een leescorrectie verwerkt. Deze twee delen lopen heel soepel in elkaar over zodat je geen last hebt van vertekende overgangsgebieden zoals in een brillenglas. 

Verschillende varianten

Multifocale contactlenzen zijn verkrijgbaar in zowel een harde als zachte lensvorm. Ook zijn ze beschikbaar in zowel maand- als daglenzen, waardoor ze ook uitermate geschikt kunnen zijn voor incidenteel gebruik. Wanneer je multifocale lenzen voor het eerst gaat gebruiken, zal je in het begin moeten wennen. Je hersenen hebben namelijk even tijd nodig om aan de verschillende beelden voor nabij en afstand te wennen. Multifocale lenzen zijn niet geschikt voor iedereen. Het is daarom belangrijk dat je je altijd goed laat voorlichten door een specialist.

Afspraak met een contactlensspecialist?

Wil je weten of jouw ogen geschikt zijn voor deze lenzen, maak dan een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

Maak afspraak