fbpx
menu

Zorgvergoedingen

Heb ik nog recht op zorgvergoedingen voor een bril of contactlenzen?
Check het snel hieronder!

Als je een bril op sterkte of lenzen koopt, kan je zorgverzekeraar meebetalen. Dit kan in de meeste gevallen alleen als je aanvullend verzekerd bent of een extra pakket in je verzekering hebt.
Wij kunnen in veel gevallen de declaratie voor je verzorgen bij je zorgverzekeraar, dat scheelt direct op de rekening.

Een voorbeeld:
Ben je verzekerd bij Menzis, ExtraVerzorgd 3.
Dan krijg je per 2 kalenderjaren €125,- vergoed.

Wil je weten of jij geld terug kunt krijgen van je zorgverzekeraar? Gebruik dan onze handig tool hieronder en bekijk met één klik wat je vergoed krijgt in 2024. Let op! Dit overzicht bedoeld ter indicatie de specifieke of aanvullende polisvoorwaarden zijn te vinden op de website of app van je zorgverzekeraar.

Zijn er ook andere optie

Een aanvullende zorgverzekering voor een bril/contactlenzen is meestal financieel niet voordelig. De premie is vaak hoger dan de zorgvergoedingen en kan alleen jaarlijks, twee- of driejaarlijks gedeclareerd worden. Via de zorgvergelijker van de gemeente Groningen bekijk je gemakkelijk verschillende verzekeringen.

Bij Woldringh Optiek bieden we verschillende oplossingen om de aanschaf van een bril en/of contactlenzen voordelig te kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld het bril lease systeem. De kosten van de bril worden dan in 24 gelijke maandelijkse delen verdeeld, dus vergelijkbaar met een extra verzekeringspremie. Wil je meer informatie over het bril lease systeem bezoek dan woldringh.nl/bls

Afspraak

Maak direct een afspraak in één van onze winkels in Groningen of Bedum!

Klik hier om een afspraak te maken