fbpx
menu

Over zonnebrillen

Een nieuwe zonnebril uitzoeken kan best lastig zijn, vooral omdat er zoveel mogelijkheden en opties zijn. Het belangrijkste onderdeel van een zonnebril is het glas. Je ogen moeten goed beschermd zijn tegen de zon. Want net als je huid kan je hoornvlies namelijk ook verbranden.

Wat voor zonnebril glazen

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is wat voor soort glazen je graag wilt in je zonnebril. De kleur van de glazen speelt een grote rol op je beleving en het zicht wat je met je zonnebril ervaart. Onze opticiens leggen je graag uit welke kleuren er allemaal beschikbaar zijn en wat de voor- en nadelen zijn van een specifieke kleur. Mét of zonder sterkte maakt niet uit. 

Polarisatiefilter

Naast de kleur is ook de uitvoering van de glazen belangrijk. Kies je voor gepolariseerde glazen of toch liever voor de standaard glazen?

Wat houdt dat eigenlijk in, een polarisatiefilter? Hier lees je een beknopte uitleg: zonnestralen vinden hun weg vanuit de zon naar de aarde. Daar reflecteren ze op vlakke oppervlakten, zoals de weg, water en sneeuw. Die reflectie is soms erg hinderlijk, en kan met name in het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Een polarisatiefilter zorgt ervoor dat de gereflecteerde zonnestralen worden weggefilterd wat resulteert in een comfortabel, rustig beeld.

Merken

Bij Woldringh Optiek voeren we een breed assortiment aan zonnebrilmerken. Bekende namen zijn Scotch & Soda, Dita, Tom Ford en Serengeti. Ook een gewone bril tover je om in een zonnebril met de juiste glazen.

Kom dus gerust eens langs in één van onze winkels. Wij nemen graag de tijd om samen met je te kijken naar een mooie zonnebril met passende zonneglazen die helemaal zijn afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op