Contactinformatie Maak een afspraak menu

Over zonnebrillen

Een nieuwe zonnebril uitzoeken kan best lastig zijn, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Het belangrijkste onderdeel van een zonnebril is het glas. De ogen moeten goed beschermd zijn tegen de zon. Net als uw huid kan uw hoornvlies namelijk ook verbranden.

Wat voor zonnebril glazen

Een belangrijke vraag die u zich zult moeten stellen, is wat voor soort glazen u wilt in uw zonnebril. De kleur speelt een grote rol op de beleving en het zicht wat u met de bril ervaart. Onze collega’s leggen u graag uit waarom u voor een specifieke kleur kunt kiezen.

Polarisatiefilter

Naast de kleur is ook de uitvoering van de glazen belangrijk. Kiest u voor gepolariseerde glazen of toch liever voor een standaard versie? Wat houdt dat eigenlijk in, een polarisatiefilter? Hieronder een beknopte uitleg:

Zonnestralen vinden hun weg vanuit de zon naar de Aarde. Daar reflecteren ze op vlakke oppervlakten (de weg, het water, sneeuw). Die reflectie is erg hinderlijk, en kan met name in het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Een polarisatiefilter zorgt ervoor dat de gereflecteerde zonnestralen worden weggefilterd. Dit levert een comfortabel, rustig beeld op.

Merken

Woldringh Optiek voert een breed segment aan zonnebrilmerken. Bekende namen zijn Ray-Ban, Oakley en Serengeti. Allen zijn gepolariseerd leverbaar, en ook op sterkte. Zonneglazen van het merk Serengeti zijn ook nog meekleurend. Zij hebben een relatief lichte basiskleur, en zijn gevoelig voor de mate van de uv-straling. Hoe meer straling er in de lucht hangt, hoe donkerder het glas wordt.

 

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer u meer vragen heeft.

Neem contact op