fbpx
menu

Leesklachten

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met leesklachten. Leesklachten zijn vaak symptomen van een oogafwijking en kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn, wazig of dubbel zien.

De meeste leesklachten bij mensen van 40 jaar en ouder zijn te wijten aan een afname van het accommodatievermogen van het oog. Dit wil zeggen dat het oog zijn vermogen verliest om op alle afstanden scherp te zien door de ooglens boller of minder bol te maken (accommoderen).

Dit maakt niet alleen het lezen van de krant of je telefoon lastiger; ook het fijne werk op korte afstand (bv. handwerk of make-up aanbrengen) is lastiger te zien. Daarnaast zal na verloop van tijd ook de middellange afstand (computer, schilderen) moeilijker scherp te krijgen zijn.

In het onderstaande filmpje wordt presbyopie of leeftijdsverziendheid, zoals oogartsen het noemen, kort uitgelegd.

Bij kinderen zijn leesklachten wat complexer, omdat er de mogelijkheid bestaat dat een kind door een ander probleem dan de ogen moeite heeft met lezen.

Welke oplossingen zijn er voor leesklachten?

Bij Woldringh Optiek bieden we veel verschillende oplossingen aan. Aan de hand van je type klachten en je dagelijkse activiteiten zullen we samen zoeken naar een passende oplossing. Welke opties zijn er?

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op