fbpx
menu

Bril onderhoud tips & trucs

Wanneer u een mooie nieuwe bril heeft aangeschaft, dan wilt u deze zo lang mogelijk ‘als nieuw’ houden. Woldringh Optiek biedt brildragers een ruime service, optimale garantie en tips voor uw bril onderhoud.

Beschadigingen voorkomen

Uw glazen zijn, ongeacht of er een harde laag op zit of niet, kwetsbaar voor krasjes en putjes. Helaas is het geen anti-kraslaag. Beschadigingen aan glazen zijn vaak niet meer te herstellen. Het is daarom onverstandig om de bril met de glazen naar beneden neer te leggen.

Warmte en kou

Hou ook rekening met warmte en kou. Denkt u er bijvoorbeeld aan om uw bril af te zetten wanneer u de sauna bezoekt, en zorg ervoor dat uw bril niet op het dashboard in de auto blijft liggen op een zonnige dag. De warmte beschadigd de coatinglagen.

Extra reiniging

Wanneer u de glazen extra wilt reinigen, kunt u rustig een sopje gebruiken. Het enige waar u dan op moet letten is dat er geen citroenzuur in het sopje zit, en dat het water niet heet is. Dit resulteert namelijk ook in beschadigingen aan de coatinglagen.

Ultrasonisch badje

Wanneer u de glazen zelf niet meer goed schoon krijgt, dan bent u altijd welkom in een van onze winkels. Wij reinigen uw bril in een ultrasonisch badje, wat ervoor zorgt dat al het zichtbare en verstopte vuil weg wordt getrild*.

Gebruik een microvezeldoekje

Droog de bril met een schone zachte doek, bij voorkeur een schoon microvezeldoekje, af. Was deze doek regelmatig zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek namelijk ongeschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft. Het gebruik van zakdoekjes of keukenpapier wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen.

Bescherming onderweg en op reis

Onderweg adviseren wij u gebruik te maken van speciaal microvezel doekjes. Zorg er wel voor dat deze doekjes goed schoon zijn, stop ze dus niet zomaar zonder bescherming in uw tas of broekzak. U kunt deze doekjes aanschaffen in een van onze filialen.

Naast een uitgebreide reiniging zorgen wij er weer voor dat u bril weer tip top in orde wordt gemaakt!

Veel plezier met uw nieuwe bril!

Interesse in uw eigen ultrasonische reiniger?

Vraag ernaar in een van onze winkels.