Contactinformatie Maak een afspraak menu

OCT Scanner

Woldringh Optiek staat voor goede oogzorg, heeft meerdere eigen optometristen in dienst en heeft hoogwaardige onderzoeksapparatuur. Dit allemaal zodat je er prima terecht kunt voor een goed ooggezondheidsonderzoek.

Met de nieuwste OCT-scanner kan de structuur van je netvlies, de macula en de oogzenuw met 3D beelden zichtbaar gemaakt worden. De 3D beelden laten de dwarsdoorsnede van het netvlies, oogzenuw en het voorste oogsegment zien. Het oog wordt hierbij niet aangeraakt waardoor het onderzoek volkomen pijnloos is. De optometrist beoordeelt deze beelden en kan zo vaststellen of er sprake is van oogaandoeningen of andere afwijkingen. Ook kan de lengte van de oog-as gemeten worden, zodat een eventueel sterkteverloop voor myopie management gevolgd kan worden. 

De wachttijd voor onderzoek bij een oogarts in het Noorden van Nederland bedraagt anno 2019 inmiddels gemiddeld 16 weken. Bij ons kunt u vaak binnen 2 weken terecht. Je kunt naar ons doorverwezen worden door jouw huisarts of op eigen initiatief een afspraak bij ons maken

Het onderzoek duurt ongeveer 1 uur. Je krijgt pupilverwijdende druppels toegediend, waardoor je zicht tijdelijk wazig zal zijn. Het is aan te raden om na dit onderzoek een zonnebril te dragen omdat je wat licht gevoeliger kan zijn. Autorijden is ook niet mogelijk en ook begeleiding naar huis is dus aan te raden. De kosten van een OCT-scan onderzoek bedragen €85,-.

Optometrist

Voor meer info kunt u een afspraak maken met onze gecertificeerd optometrist. Maak een afspraak