fbpx
Contactinformatie Maak een afspraak menu

OCT Scanner

Woldringh Optiek staat voor uitstekende oogzorg, heeft meerdere eigen optometristen in dienst en heeft hoogwaardige onderzoeksapparatuur. Dit allemaal zodat je er altijd terecht kunt voor een goed oogonderzoek.

Bij een OCT-onderzoek (Optical Coherence Tomograph) wordt er een beeldvormende, hoge-resolutie foto van het netvlies gemaakt. Hierbij wordt de structuur van je netvlies, de macula en de oogzenuw met 3D beelden in kaart gebracht. De 3D beelden laten de dwarsdoorsnede van het netvlies, oogzenuw en het voorste oogsegment zien. Het oog wordt hierbij niet aangeraakt waardoor het onderzoek volkomen pijnloos is. De optometrist beoordeelt deze beelden en kan zo vaststellen of er sprake is van oogaandoeningen of andere afwijkingen. Ook kan de lengte van de oog-as gemeten worden, zodat een eventueel sterkteverloop voor myopie management gevolgd kan worden. 

Bij Woldringh Optiek maken we gebruik van de zogenaamde ‘Angio module’, waarbij we geen gebruik hoeven te maken van röntgenstraling. Een angiografie is een röntgenonderzoek waarbij we de bloedvaten in kaart brengen. Zo kunnen we zien of er een afwijkingen zoals een verwijding of vernauwing zit in de bloedvaten.

Dit zijn voorbeeldfoto’s gemaakt met een OCT-scanner.

De wachttijd voor onderzoek bij een oogarts in het Noorden van Nederland bedraagt al gauw 90-210 dagen. Bij ons kun je vaak binnen 2 weken terecht. Je kunt naar ons doorverwezen worden door jouw huisarts of op eigen initiatief een afspraak bij ons maken.

Het onderzoek duurt ongeveer 1 uur. Je krijgt pupil verwijdende druppels toegediend, waardoor je zicht tijdelijk wazig zal zijn. Het is aan te raden om na dit onderzoek een zonnebril te dragen omdat je wat licht gevoeliger kan zijn. Autorijden is ook niet mogelijk en ook begeleiding naar huis is aan te raden. De kosten van een OCT-scan onderzoek door onze optometristen bedragen €85,-.

Optometrist

Voor meer info kunt u een afspraak maken met onze gecertificeerd optometrist. Maak een afspraak