fbpx
menu

Lensaanmeting

Wil je lenzen gaan dragen? Een aanmeting van lenzen gaat anders in zijn werk dan een oogmeting. Graag willen we je op deze pagina vertellen hoe een lensaanmeting in zijn werk gaat en wat je hiervan kan verwachten

Net als bij een oogmeting wordt er eerst een voormeting uitgevoerd. Hiermee wordt, naast de sterkte, ook de bolling van het oog vastgelegd.

Vervolgens zal je met een contactlensspecialist in overleg gaan over de verwachtingen, waarvoor je ze wilt gebruiken en of er eventuele bijzonderheden zijn waar wij rekening mee moeten houden.
Hierna zal de contactlensspecialist de sterkte precies nameten en de voorkant van het oog en de traanfilm beoordelen. Hierop volgt een advies over het type lenzen dat het beste bij jou past.

De lenzen die het beste bij jou passen, zullen wij bestellen. We zullen dan ook een tweede afspraak inplannen om te oefenen met het inzetten en het uithalen van de lenzen. In sommige gevallen hebben wij de juiste lenzen op voorraad en kunnen we direct gaan oefenen.
Als je de lenzen in hebt zullen wij ook de sterkte meten. Afhankelijk of we nog een sterkte verschil meten, kan het zijn dat we een ander paar lenzen voor je bestellen. Dan zal er nog een derde afspraak worden ingepland om de puntjes op de i te zetten.

Als de lenzen helemaal goed zijn, zien we je in principe om het half jaar voor een controle. Je krijg hier automatisch een oproep voor.

Speciaal voor jongeren bestaan er ook speciale contactlenzen die het steeds slechter worden van de ogen tegen gaan de zogenaamde Myopie Management lenzen. Meer over deze lenzen vind je hier.

Let op: draag je al harde lenzen en wil je overstappen naar maand of dag lenzen, let er dan op dat je je harde lenzen 3 weken van tevoren uit moet doen om het hoornvlies weer terug naar zijn oorspronkelijk bolling te laten vormen. Anders kan er helaas geen zuivere meting worden gedaan.

Een aanmeting kost tussen de €41 en €171. Afhankelijk van het gekozen lenstype.
In veel gevallen zullen je bij een eerste aanmeting nog niet weten voor welke lenzen je komt. Wij zullen dit na de voormeting met je bespreken zodat we de kosten helder hebben voor we de echte aanmeting starten. Een aanmeting duurt ongeveer 60 minuten. De volgende controles duren 30 minuten.

Afspraak met een contactlensspecialist?

Wil je weten of jouw ogen geschikt zijn voor deze lenzen, maak dan een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

Maak afspraak