fbpx
menu

Oogmeting

Heb je het idee dat je minder goed ziet? Het kan dan heel goed zijn dat je dan last hebt van bijvoorbeeld verziendheid of bijziendheid. Dan is het goed om een afspraak te maken bij onze opticien voor een oogmeting. Onze gediplomeerde opticiens helpen je graag om te onderzoeken wat er precies aan de hand is en wat voor jou de beste oplossing is. 

Hoe werkt een oogmeting bij Woldringh Optiek?

Voordat we starten met de oogmeting, stellen we je eerst een paar vragen. Vervolgens starten we met een uitgebreide voormeting door middel van een automatische screening. Het apparaat dat we hiervoor gebruiken, meet onder andere de sterkte en oogdruk van de ogen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de gezondheid van jouw ogen. 

Onze opticiens bekijken de resultaten. Als we zien dat er iets mis is met de gezondheid van jouw ogen, verwijzen we je door naar een van onze optometristen. Zij helpen je dan verder.

Na de automatische screening heb je nog een meting met de opticien, die je bijvoorbeeld vraagt om letters op een scherm op te lezen. Met deze meting worden onder andere de juiste sterktes vastgesteld. 

De gegevens van de automatische screening en de oogmeting worden bekeken door de opticien. Hij of zij geeft je vervolgens een passend advies.

Hoe werkt een oogmeting voor lenzen?

We vragen je ook of je liever een bril of contactlenzen wil dragen. Een oogmeting voor contactlenzen is namelijk net iets anders dan bij een meting voor brillenglazen. Bij de meting voor contactlenzen kijken we ook naar het hoornvlies, wat we bij een oogmeting voor brillen niet doen.

Meer lezen over een oogmeting voor contactlenzen? Ontdek hier meer over een lensaanmeting.

Is een oogmeting ook geschikt voor kinderen?

Een oogmeting bij de opticien is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar kunnen terecht bij onze optometrist. Voor kinderen jonger dan 8 jaar moet een afspraak worden gemaakt met de oogarts. Ons advies is om bij kinderen tot 14 jaar een optometrisch onderzoek te laten uitvoeren. Aangezien de ogen in deze fase nog volop in ontwikkeling zijn, is het makkelijker om eventuele afwijkingen te behandelen.

Wat zijn de kosten van een oogmeting?

Onze gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten doen een zorgvuldige oogmeting die ongeveer 30 minuten duurt. De actuele prijslijst vind je hier. Schaf je vervolgens een bril of contactlenzen aan, dan worden deze kosten verrekend als korting. (m.u.v. contactlenzen)

Voor een oogscreening inclusief gecomputeriseerde oogmeting hoef je niets te betalen.

Meer informatie over oogmetingen?

Meer informatie over oogmetingen? Neem contact met ons op, of kom langs bij een van onze vestigingen!

Afspraak

Maak direct een afspraak in één van onze winkels in Groningen of Bedum!

Klik hier om een afspraak te maken