fbpx
Contactinformatie Maak een afspraak menu

CBR-keuring Rijbewijs

Zie je nog voldoende in het verkeer? Voor de bepaling van de gezichtsscherpte voor het rijbewijs kun je natuurlijk ook bij ons terecht.

Wanneer je 75 jaar wordt is een verplichte keuring voor het rijbewijs noodzakelijk, deze keuring is bedoeld om veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen blijven deelnemen.

Wanneer bij de medische keuring blijkt dat je minder goed ziet, een verminderd gezichtsveld hebt of positief antwoord op enkele vragen, zal het CBR een extra formulier opsturen voor een oogkeuring bij een oogarts.


Oogarts keuring
Woldringh Optiek heeft voor deze oogkeuring afspraken gemaakt met de oogartsen van Okulus.

Wanneer je door het CBR de aanwijzing hebt gekregen dat je door een oogarts gekeurd moet worden, kan onze optometrist dit onderzoek bij je uitvoeren. Wij sturen onze onderzoeksgegevens door naar de oogarts, die geeft uiteindelijk het advies richting het CBR. Hierdoor kunt je het bezoek aan de oogarts en de bijkomende lange wachttijd, overslaan.

Een CBR keuringsonderzoek kost  €99 en duurt 30 minuten. Dit onderzoek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit onderzoek bestaat uit:

  • Oogscreening
  • Bepalen van gezichtsscherpte met en zonder correctie
  • OCT opname
  • Fundus foto
  • Spleetlamp opname (indien nodig)

Ongeveer 5% van de te keuren personen heeft een aanvullend gezichtsveldonderzoek nodig. Dit is een specialistisch aanvullend onderzoek wat niet bij Woldringh Optiek uitgevoerd kan worden. Indien dit nodig is wordt je voor betreffend onderzoek doorverwezen naar de dichtsbijzijnde aangesloten locatie waar dit wel kan.

Het onderstaande vragen wij je mee te nemen bij een CBR keuringsonderzoek:

  • Uitnodigingsbrief CBR met daar op het Zorgdomein (ZD) nummer
  • Bestaande bril/lenzen
  • Legitimatie bewijs / BSN nummer
  • Indien van toepassing: oogheelkundig medisch verleden

Het CBR oogarts onderzoek bevat geen oogmeting. Wens je wel een uitgebreide oogmeting? Geef dit dan bij het maken van de afspraak aan. Hiervoor gelden onze reguliere oogmeet kosten van €50 die worden gecrediteerd bij het aanschaffen van een bril of lenzen.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer u meer vragen heeft.

Neem contact op