fbpx
menu

CBR-keuring Rijbewijs

Zie je nog voldoende in het verkeer? Voor de bepaling van de gezichtsscherpte voor het rijbewijs kun je natuurlijk ook bij ons terecht.

Wanneer je 75 jaar wordt is een verplichte keuring voor het rijbewijs noodzakelijk, deze keuring is bedoeld om veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen blijven deelnemen.

Wanneer bij de medische keuring blijkt dat je minder goed ziet, een verminderd gezichtsveld hebt of positief antwoord op enkele vragen, zal het CBR een extra formulier opsturen voor een oogkeuring bij een oogarts.


Oogarts keuring
Woldringh Optiek heeft voor deze oogkeuring afspraken gemaakt met de oogartsen van Okulus.

Wanneer je door het CBR de aanwijzing hebt gekregen dat je door een oogarts gekeurd moet worden, kan onze optometrist dit onderzoek bij je uitvoeren. Wij sturen onze onderzoeksgegevens door naar de oogarts, die geeft uiteindelijk het advies richting het CBR. Hierdoor kunt je het bezoek aan de oogarts en de bijkomende lange wachttijd, overslaan.

Een CBR keuringsonderzoek kost  €119 en duurt 30 minuten. Dit onderzoek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit onderzoek bestaat uit:

  • Oogscreening
  • Bepalen van gezichtsscherpte met en zonder correctie
  • OCT opname
  • Fundus foto
  • Spleetlamp opname (indien nodig)

Er is een mogelijkheid dat je gedruppeld wordt tijdens dit onderzoek. Dit houdt in dat je dan wazig kan gaan zien en lichtgevoelig bent ivm vergrote pupillen. Hou er rekening mee dat je tevens niet meer zelf auto mag rijden na het toedienen van deze druppels.

Ongeveer 5% van de te keuren personen heeft een aanvullend gezichtsveldonderzoek nodig. Dit is een specialistisch aanvullend onderzoek wat niet bij Woldringh Optiek uitgevoerd kan worden. Indien dit nodig is wordt je voor betreffend onderzoek doorverwezen naar de dichtstbijzijnde aangesloten locatie waar dit wel kan. De extra kosten voor dit onderzoek bedragen ongeveer €60. Als er geen locatie voor u in de buurt is kan Okulus een huisbezoek inplannen. De kosten voor dit huisbezoek zijn ongeveer €100.

Het onderstaande vragen wij je mee te nemen bij een CBR keuringsonderzoek:

  • Uitnodigingsbrief CBR met daar op het Zorgdomein (ZD) nummer
  • Bestaande bril/lenzen
  • Legitimatie bewijs / BSN nummer
  • Indien van toepassing: oogheelkundig medisch verleden

Het CBR oogarts onderzoek bevat geen oogmeting. Wens je wel een uitgebreide oogmeting? Geef dit dan bij het maken van de afspraak aan. Hiervoor gelden onze reguliere oogmeet kosten van €39,- die worden gecrediteerd bij het aanschaffen van een bril of lenzen.

Afspraak maken CBR keuring

Je kunt online een afspraak inplannen bij één van onze optometristen in de Herestraat via onze online agenda. Uiteraard kunt u ook bellen naar onze afsprakenlijn op 050-3116321.