fbpx
menu
Leestijd: 2 minutes

Week van de Optiek 2020

Februari is voor veel jongeren de maand waarin ze zich gaan oriënteren op een vervolgopleiding. De optiekbranche draait goed en is op altijd op zoek naar nieuw talent, want aan goede medewerkers komen blijft lastig in onze branche. Tijd voor actie, vinden de optiekscholen en het NUVO. Daarom houden optiekzaken door heel Nederland tijdens de Week van de Optiek, van maandag 3 tot en met zaterdag 8 februari 2020, open huis. Woldringh Optiek doet hier als erkend leerbedrijf natuurlijk aan mee!


Onbekend maakt onbemind. Veel jonge mensen hebben dan ook geen flauw idee wat werken in de optiek inhoudt. Maar het is een fantastisch en bijzonder veelzijdig vak: fashion, zorg, hightech, retail en hospitality, het komt allemaal terug in de optiek. En, er is voorlopig werk genoeg! Nederlanders worden steeds ouder. De kans dat je rond je vijftigste een bril of contactlenzen nodig hebt is vrijwel zeker. Maar zonder goed zicht kunnen we niet! En omdat we steeds ouder worden, moeten we steeds langer met onze ogen doen.

Jong, oud, man, vrouw: voor iedereen is goede oogzorg belangrijk. Dat betekent: steeds meer werk voor goede, gediplomeerde opticiens. Nu, maar ook in de toekomst. Een mooi toekomstperspectief dus waar je een lekkere boterham mee kan verdienen.

Sociaal, high tech én modieus

Naast de mooie toekomstperspectieven binnen het vak is het ook een sociaal vak waarbij je je sociale vaardigheden kun je goed gebruiken. Wie het leuk vindt om klanten te adviseren over de beste kijkoplossingen, kan als opticien zijn hart ophalen. Verreweg de meeste klanten gaan met een big smile de deur uit.

Optiek is ook high tech. Met kostbare, geavanceerde apparatuur verricht je oogmetingen, interpreteer en lees je nauwkeurig de meetresultaten, in het atelier slijp je glazen en monteer je deze in de gekozen bril. En dan volgt de bekroning: de aflevering van de bril, precies op maat voor de klant.

Optiek betekent ook: prachtige monturen, hippe zonnebrillen en mooie winkelinterieurs… de beste designers leven zich uit in de optiek. En zeg nou zelf: je eerste indruk is toch oogcontact?

Bezoek een open dag of optiek tijdens de Week van de Optiek

Zo’n veelzijdig vak, dat kan niet iedereen. Het vereist een gedegen opleiding op mbo-4 niveau. Maar met de juiste vooropleiding (zoals vmbo-t), gezond verstand en een beetje doorzetten lukt het je wel! Heb je havo? Dan kun je al in twee jaar je diploma opticien halen. En wil je al meteen aan de slag en tegelijkertijd studeren voor je diploma? Ook dat kan: leren en toch meteen geld verdienen!

Heb je eenmaal het diploma opticien en wil je je verder specialiseren? Dat kan. Via de opleiding Contactlensspecialist of hbo-studie Optometrie kun je nog verder doorgroeien!

Ben je nieuwsgierig of werken in de optiek iets voor je is? Bezoek dan een van de open dagen of kom eens langs bij één van de 3 vestigingen van Woldringh Optiek tijdens de Week van de Optiek. We laten je graag zien hoe het werkt in de optiek!

Wil je een kijkje achter de schermen in één van onze winkels? Stuur dan een mailtje naar info@woldringh.nl t.a.v. Lieke met welke dag en welk tijdstip je dit wil doen. We zien je graag!

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op