fbpx
menu

Brillenglazen voor kinderen

Kinderen zien de wereld op een andere manier en vanuit een ander perspectief. Daarom moeten brillenglazen voor kinderen voldoen aan andere wensen dan die voor volwassenen.

De Eyezen Kids glazen voldoen hieraan en zijn speciaal ontworpen voor deze wensen. Deze glazen zijn compleet gepersonaliseerd en op maat gemaakt doordat wij gebruik maken van een AVA meting die de sterkte op de honderdste dioptrie nauwkeurig meet.  Er wordt niet alleen rekening gehouden met de sterkte die nodig is, maar ook met de stand van de brillenglazen, de doorbuiging van het montuur en de stand van de ogen. Kinderen zijn natuurlijk een stuk kleiner dus kijken ze veel vaker omhoog en doordat ze kortere armen hebben bevindt de werkafstand zich ook een stuk dichterbij. 

Een oogmeting bij een opticien is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar. Kinderen van 8 jaar tot 14 jaar kunnen bij onze optometrist terecht voor een optometrisch onderzoek omdat de ogen van kinderen in deze leeftijdsfase nog volop in ontwikkeling zijn. Voor kinderen jonger dan 8 jaar moet er een afspraak gemaakt worden bij de oogarts.

Goed zicht bij verschillende activiteiten

Denk aan een typische dag voor uw kind. Op school moet er voortdurend in de verte en dichtbij gekeken worden. De leerkracht staat voor in de klas en zelf voeren de kinderen dit uit in hun schrift dat voor ze ligt. Maar ook tijdens het uitoefenen van hobby’s, sport of muziekles moet er veel gewisseld worden tussen in de verte kijken en dichtbij.

Eyezen Kids glazen zijn opgebouwd uit allemaal verschillende blokjes. Zo hebben we de mogelijkheid om compleet gepersonaliseerde glazen te maken zodat je kind perfect zicht heeft in alle situaties. 

Beeldschermgebruik

Al op jonge leeftijd worden kinderen omringd door schermen. Op school wordt er veel gebruikgemaakt van digitale schermen. De leerkrachten geven les via een Smartboard of met behulp van laptops en tablets. Thuis wordt het huiswerk ook vaak gemaakt op de computer. Daarna wordt er misschien ontspanning gezocht door het spelen op een spelcomputer of scrollen op sociale media.

Goede glazen met een blauw licht filter en de juiste sterkte kunnen ervoor zorgen dat het intensieve beeldschermgebruik minder schadelijk is voor de ogen. Combineer deze glazen altijd met een aantal lifestyle regels. 

  • Volg de 20-20-2 regel. Na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden veraf kijken en minimaal 2 uur per dag buitenspelen. 
  • Beperk de schermtijd en probeer deze uren te verdelen over de dag. 
  • Pas waar mogelijk de tekstgrootte op het scherm aan om de leesbaarheid te verhogen, zo hoeven de ogen van kinderen minder moeite te doen.

Myopie glazen

Sommige kinderen hebben kans op het ontwikkelen van een hoge min sterkte, dit wordt myopie genoemd. Myopie kan ontstaan door erfelijke factoren of doordat kinderen te veel op korte afstand op een scherm of in een boek kijken en te weinig buiten zijn. Door speciale myopie glazen kan het ontwikkelen van een hoge min sterkte worden tegengegaan. Deze glazen zorgen ervoor dat de afwijkende groei van de oogbol wordt gecorrigeerd.

Bril combineren met lenzen

Ook kinderen kunnen contactlenzen dragen. Vanaf 8 jaar mag je kind daglenzen gebruiken. Deze daglenzen gebruik je eenmalig en daarna kan je ze gewoon weggooien, dit is heel handig voor bijvoorbeeld sport of het uitoefenen van andere hobby’s. Wil je meer weten over contactlenzen voor kinderen maak een afspraak via onze online agenda voor een gratis contactlens info gesprek of kom langs bij een van onze winkels.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op