fbpx
menu
Leestijd: < 1 minute(n)

KinderOogCheck

Volgens experts en oogartsen zal tegen 2050 naar verwachting 50% van de wereldbevolking myoop/bijziend zijn. Wat weet jij over myopie/bijziendheid bij kinderen?

Myopie betekend dat de ogen een min sterkte hebben. Dit zorgt ervoor dat je op afstand wazig ziet. Kinderen kunnen hierdoor bijvoorbeeld moeilijk het schoolbord zien of op de fiets in de verte kijken. Myopie ontstaat vaak al op jonge leeftijd en wordt bij kinderen veroorzaakt door erfelijke factoren, te veel dichtbij kijken op schermen of in boeken en niet genoeg buitenspelen.

Niet alleen op jonge leeftijd heeft myopie/bijziendheid invloed op de levenskwaliteit. Myopie kan snel verergeren en zorgen voor ernstige ooggezondheidsproblemen op latere leeftijd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de myopie te remmen, onder andere door speciale brillenglazen of contactlenzen te gebruiken. Samen met één van onze optometristen kan er een behandelplan opgesteld worden.

Om meer aandacht te vragen voor myopie en de verschillende behandelingen bieden wij t/m 15 mei 2024 een speciale gratis KinderOogCheck aan. Tijdens deze check inventariseren we de risicofactoren en verwijzen indien nodig naar één van onze optometristen voor het opstarten van een myopie management behandelplan.

Maak een afspraak via onze online agenda of bel 050-3116321.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op