fbpx
menu
Leestijd: < 1 minute(n)

‘Knikker myopie de wereld uit!’

Koningin Máxima lanceerde op woensdag 6 juli de campagne ‘Knikker myopie de wereld uit!’ Met deze campagne vraagt het Oogfonds aandacht voor het beschermen van kinderogen en de opkomende bijziendheidsepidemie. 

Kinderen komen te weinig buiten en kijken te veel dichtbij. Dat is slecht nieuws, want het is niet goed voor de gezondheid van de ogen. Een recente studie in opdracht van het Oogfonds toont aan dat de oogkwaliteit van de Nederlandse jeugd sterk achteruit gaat en steeds meer kinderen bijziend raken. De komende dertig jaar worden naar verwachting zo’n 50.000 mensen blind als gevolg van bijziendheid (myopie), wat het tot de belangrijkste oorzaak van blindheid maakt.

Gelukkig kunnen we bijziendheid bij kinderen ook in veel gevallen remmen met myopie-management. Zo verkleinen we het risico op oogproblemen op latere leeftijd. Kom samen langs voor een gratis adviesgesprek.

Maak een Myopie Management afspraak

Maak een afspraak bij onze opticiens voor een gratis advies gesprek óf plan direct een afspraak bij onze optometrist voor een optometrisch myopie onderzoek.

Afspraak maken