fbpx
menu
Leestijd: < 1 minute(n)

Nieuwe deeltijd opleiding HU: Optometrie

De nieuwe deeltijdopleiding Optometrie is terug! De 4-jarige hbo-opleiding bij Hogeschool Utrecht zal starten per 1 september 2021. Dit is super goed nieuws voor iedereen die al in de oogzorg werkt en zich graag verder wil doorontwikkelen om mensen volledig te kunnen helpen bij oogheelkundige klachten. 

Over de opleiding

De opleiding richt zich op de werking en de gezondheid van het visuele systeem, maar ook hoe je methodisch en analytisch denkt en werkt. Je leert hoe je mensen met oogklachten onderzoekt, behandelt en voorlichting geeft. De opleiding heeft een sterke focus op de praktijk. Naast lessen ga je ook op je eigen werk aan de slag met praktijkopdrachten. Het is dus belangrijk dat je al in de oogzorg werkt. Aanmelden kan vanaf 1 oktober 2020 en de inschrijving sluit in januari 2021. 

Werken in de optiek?

Werk je nog niet in de optiekwereld maar lijkt het je wel heel interessant? Dan is de opleiding tot Opticien misschien iets voor je. Als opticien heb je een veelzijdig beroep. Je bent van alle markten thuis: fashion, zorg, hightech, retail en hospitality, het komt allemaal terug in de optiek. Naast de mooie toekomstperspectieven binnen het vak is het ook een sociaal vak waarbij je je sociale vaardigheden goed kunt inzetten. Wie het leuk vindt om klanten te adviseren over de beste kijkoplossingen, kan als opticien echt zijn hart ophalen. 

Ben je nieuwsgierig of werken in de optiek iets voor je is? Kom eens langs bij één van de 3 vestigingen van Woldringh Optiek. We laten je graag zien hoe het werkt in de optiek!

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op