fbpx
menu
Leestijd: < 1 minute(n)

‘Shoppen anno 2017 is een beleving geworden’

Mooi stuk in het Dagblad van het Noorden vandaag: 

Wie onlangs nog een bezoekje bracht aan de Groninger binnenstad, zal het zijn opgevallen: het wordt er steeds drukker. De Herestraat, maar ook de gebieden daaromheen en bijvoorbeeld de Westerhaven, mogen zich verheugen op steeds meer bezoekers.

De Herestraat in Groningen wordt drukker bezocht dan andere jaren

Stijging van bezoekers

Dit blijkt ook uit onderzoek van retail-adviesbureau RMC, dat in alle Nederlandse steden elk jaar telt hoeveel bezoekers de winkelstraten trekken. De Groningse Herestraat springt er hierbij deze keer op een positieve manier uit, want het aantal bezoekers steeg hier meer dan het landelijk gemiddelde, stelt Huib Lubbers, directeur van RMC.

Hoe dat zo komt? „Juist dat hebben we niet meegenomen in ons onderzoek”, zegt Lubbers. „Maar, in z’n algemeenheid kun je stellen dat het einde van de economische crisis, grote winkels als de Primark en een goede combinatie van horeca, winkels en vrijetijdsbesteding in een stad leiden tot een groei van het aantal bezoekers. Voor Groningen geldt dat volgens mij alle drie.”

Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club die in de stad de belangen van ondernemers behartigt, sluit zich aan bij deze conclusie.

„Doordat enerzijds aantrekkelijke winkelketens zich in de Herestraat en elders in de stad gevestigd hebben en anderzijds de binnenstad door een combinatie van horeca, winkels en beleving veel levendiger wordt, komen er steeds meer bezoekers. Wij mogen echt heel trots zijn op onze binnenstad.”

Lees hier het hele artikel.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op