fbpx
menu
Leestijd: < 1 minute(n)

Bijziendheid bij kinderen afremmen

Op Hemelvaartsdag besteedde het TV programma Het Klokhuis aandacht aan de 20-20-2 regel en hoe je Bijziendheid bij kinderen kan afremmen .

Als kinderen te lang op een korte afstand kijken, bijvoorbeeld bij het kijken op een tablet of het lezen van een boek. Is er de kans dat hun ogen vergroeien. Hierdoor loopt de sterkte op en is er meer kans op het ontwikkelen van ernstige onherstelbare oogaandoeningen op latere leeftijd.

De 20-20-2 regel kan dit helpen te voorkomen. Als je na elke 20 minuten dichtbij kijken zorgt dat je 20 seconden veraf kijkt kan je deze schade tegen gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je per dag minimaal 2 uur overdag buiten bent, want ook dit helpt schade te beperken. In de aflevering van Het Klokhuis leggen ze hierover het één en ander op een leuke manier uit. 

Benieuwd geworden naar de aflevering van Het Klokhuis? Klik hier om hem te bekijken.

Naast de 20-20-2 regel en een behandeling met oogdruppels via de oogarts kunnen we bijziendheid bij kinderen ook afremmen met speciale brillenglazen of contactlenzen. Klik hier voor meer informatie over het herkennen van bijziendheid bij kinderen of maak een afspraak via onze online agenda voor een vrijblijvend en gratis voorlichting Myopie management. 

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op