fbpx
menu

Wat houdt een optometrisch onderzoek in?

Afhankelijk van de situatie kan een Optometrisch onderzoek bestaan uit:

  • Vraaggesprek over de gezondheid van de ogen
  • Oogmeting
  • OCT onderzoek
  • Oogdrukmeting
  • Gezichtsveldonderzoek
  • Onderzoek naar de samenwerking van de ogen
  • Onderzoek naar de gezondheid van de ogen, zowel aan de buitenkant (hoornvlies) als aan de binnenkant (netvlies) van het oog.

Blijkt tijdens het onderzoek dat verder onderzoek nodig is, dan kunnen wij rechtstreeks je huisarts hiervan op de hoogte stellen via een beveiligd communicatie platform Zorgdomein.

Wilt je zekerheid over de gezondheid van je ogen

De optometrist kijkt naar de totale gezondheid van je ogen en naar eventuele afwijkingen. Zeker op latere leeftijd is een regelmatig optometrisch onderzoek belangrijk. Maar ook wanneer je door erfelijke ziektes in je familie, verhoogd risico loopt op bepaalde oogafwijkingen. Veel voorkomende ziektes zoals glaucoom, macula degeneratie of staar kunnen wij vroegtijdig opsporen. Dit maakt een tijdige behandeling mogelijk en voorkomt veel problemen.

Een afspraak maken?

Een optometrisch onderzoek duurt ongeveer 60 minuten en kost €115. Hier dien je  een afspraak voor de maken. Onze optometristen zijn werkzaam in de Herestraat in Groningen en de Grotestraat in Bedum. De kosten van een optometrisch onderzoek worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het bezoek aan een oogarts kan in sommige gevallen met uw eigen risico verrekend worden door je zorgverzekering.

Bent u verhinderd?

Mocht je onverhoopt uw afspraak niet kunnen nakomen, of niet tijdig annuleren (24 uur van tevoren) , dan zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Je bezoek voorbereiden?

Als je een afspraak wilt maken bij een van onze optometristen is het verstandig om iemand mee te nemen. Indien je gedruppeld wordt bij een optometrisch onderzoek kan je tijdelijk enigszins wazig gaan zien en is auto rijden niet mogelijk. Door de oogdruppels worden je pupillen groter en kunnen je ogen lichtgevoelig zijn. Het is daarom aan te raden om een zonnebril mee te nemen.

Onze optometrist zal je vragen naar eventueel medicijngebruik, of je eerdere oog gerelateerde klachten/operaties/behandelingen hebt gehad en of er familiaire oogaandoeningen voorkomen.

Omdat er tijdens een consult vaak beperkte tijd is, kan het voor sommige mensen belangrijk zijn om het gesprek met de optometrist goed voor te bereiden. Je kunt dit doen door de vragen die je wil stellen van tevoren op te schrijven. Voorbeeldvragen kunnen hierbij helpen. Op de website www.vragenaandeoogarts.nl staan voorbeeldvragen.

Optometrist

Maak (online) een afspraak  met één van onze optometristen.