Contactinformatie Maak een afspraak menu

Wat houdt optometrisch onderzoek in?

Een Optometrisch onderzoek bestaat uit:

  • een vraaggesprek over de gezondheid van u en van uw ogen
  • een oogmeting
  • oogdrukmeting
  • gezichtveldonderzoek
  • onderzoek naar de samenwerking van u ogen
  • onderzoek naar de gezondheid van de ogen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het oog.

Blijkt tijdens het onderzoek dat verder onderzoek nodig is, dan krijgt u van ons een rapportage en wordt u via uw huisarts gericht doorverwezen.

Wilt u zekerheid over de gezondheid van uw ogen

De optometrist kijkt naar de totale gezondheid van uw ogen en naar eventuele afwijkingen. Zeker op latere leeftijd is een regelmatig optometrisch onderzoek belangrijk. Maar ook wanneer u door erfelijke ziektes in uw familie, verhoogd risico loopt op bepaalde oogafwijkingen. Veel voorkomende ziektes zoals glaucoom, macula degeneratie of staar kunnen wij vroegtijdig opsporen. Dit maakt een tijdige behandeling mogelijk en voorkomt veel problemen.

Een afspraak maken?

Als u een afspraak wilt maken bij een van onze optometristen is het verstandig om iemand mee te nemen. Indien u gedruppeld wordt bij een optometrisch onderzoek kan u tijdelijk enigszins wazig gaan zien en is auto rijden niet mogelijk. Door de oogdruppels worden uw pupillen groter en kunnen uw ogen lichtgevoelig zijn. Het is daarom aan te raden om een zonnebril mee te nemen. Een optometrisch onderzoek duurt ongeveer 60 minuten en kost €85,-. Hier dient u een afspraak voor de maken. Onze optometristen zijn werkzaam in de Herestraat en in Bedum. De kosten van een optometrisch onderzoek worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het bezoek aan een oogarts kan in sommige gevallen met uw eigen risico verrekend worden door uw zorgverzekering.

Bent u verhinderd?

Mocht u onverhoopt uw afspraak niet kunnen nakomen, of niet tijdig annuleren (24 uur van tevoren) , dan zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Je bezoek voorbereiden?

Omdat er tijdens een consult vaak beperkte tijd is, kan het voor sommige mensen belangrijk zijn om het gesprek met de optometrist goed voor te bereiden. U kunt dit doen door de vragen die u wil stellen van tevoren op te schrijven. Voorbeeldvragen kunnen hierbij helpen. Op de website www.vragenaandeoogarts.nl staan voorbeeldvragen.

Afspraak

Maak direct een afspraak met één van onze gediplomeerde opticiens in Groningen of Bedum!

Klik hier om een afspraak te maken