fbpx
menu

Multifocale brillenglazen

Wanneer u een leesbril en een bril voor de verte nodig heeft, maar niet continu wilt switchen van de ene naar de andere bril, dan kunt u kiezen voor bi- of multifocale bril glazen. Dit zijn glazen met twee of meerdere sferische sterktes in één.

Bifocaal glas

Een bifocaal glas heeft twee sterktes. Een voor het lezen en een voor veraf. De overgang tussen deze sterktes wordt aangeduid met een streepje. Hierdoor weet u precies waar u moet kijken. Achter de computer heeft u niet veel aan dit soort glazen. In een bepaalde, zeer oncomfortabele, houding kunt u de letters op het scherm wel lezen. Maar uw nek en schouders zullen na verloop van tijd protesteren.

Multifocaal glas

Een multifocaal glas is opgebouwd uit verschillende sterktes. Bovenin het glas, voor uw pupil, zit de sterkte die u gebruikt voor de verte. Deze sterkte loopt per millimeter af tot ongeveer een halve centimeter onder uw pupil. Daar bevindt zich de sterkte voor uw leeswerk.

Omdat de sterkte van boven naar onder langzaam afloopt, kunt u met de verschillende gedeeltes van het glas op verschillende afstanden scherp zien. Dus ook achter uw computer. Let er echter wel op dat langdurig werken achter een beeldscherm minder comfortabel is in vergelijking met een speciaal daarvoor bedoelde computerbril.

Tips voor multifocale brillenglazen

Lees meer tips over hoe u optimaal profijt krijgt van uw multifocale brillenglazen in Multifocale brillenglazen instructie.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op