fbpx
Contactinformatie Maak een afspraak menu

MiYOSMART glazen van Hoya

Wat is bijziendheid?

Misschien heb je gemerkt dat je kind moeite heeft om op afstand scherp te zien, dat het zich moeilijker kan concentreren op school of een belemmering ervaart bij het spelen. Misschien is je kind dan bijziend. Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een afwijking in de lichtbreking van het oog. Wanneer de oogbol te lang is of het hoornvlies te sterk gekromd is of te dik, wordt het beeld vóór het netvlies geprojecteerd in plaats van op het netvlies. Dit zorgt voor wazig zien in de verte.


Om bijziendheid bij kinderen te remmen, zijn er een aantal behandelmethodes. Deze staan hier uitgelegd. Op deze pagina leest u over de MiYOSMART glazen van Hoya.

MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology.

Door het sterk stijgende aantal mensen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, heeft brillenglazen producent HOYA samen met de Polytechnische Universiteit van Hongkong de D.I.M.S.-technology ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden behandeld. Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen, werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd.*

Hoe werken MiYOSMART brillenglazen?

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig zogenaamde constante myope defocus én scherp zicht te bieden te creëren. Het MiYOSMART brillenglas is in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte.

Waarom MiYOSMART brillenglazen?

Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Ze zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen en het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Dankzij de innovatieve productietechnologie zien de MiYOSMART glazen er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen. Het materiaal is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. MiYOSMART kan de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Hoe worden deze glazen aangemeten?

Voor kinderen onder de 8 jaar, moeten de glazen worden voorgeschreven door de oogarts. Vanaf 8 jaar kunnen onze optometristen deze glazen voorschrijven.

Het behandelplan start met een optometrisch onderzoek. Hierin wordt gekeken wat de status van de ogen nu is en of het kind geschikt is voor deze vorm van myopie management. Daarna volgt een halfjaarlijks optometrisch onderzoek om de myopisatie te controleren. Het behandelplan kost €47.50 per maand en het contract duurt een jaar. Dit betreft het complete behandelplan, exclusief het uit te kiezen montuur. Na dit jaar kunt u dit uiteraard verlengen met het volgende jaar. Mochten de sterkte van de ogen binnen dit jaar met >0.75 dpt toenemen, dan ruilen wij de glazen gratis om.

*  Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial. British Journal of Ophthalmology. Published Online First: 29 May 2019. doi: 10.1136/bjophthalmol-2018-313739.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op