fbpx
menu

Bioptic bril

Wanneer je gezichtsscherpte niet meer aan de CBR-norm voldoet is het in sommige gevallen toch mogelijk om met behulp van een Bioptic bril te kunnen blijven autorijden. Woldringh Optiek is gespecialiseerd in het aanmeten hiervan.

De Bioptic bril is sinds 2009 officieel erkend door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Onze gecertificeerde optometrist is gespecialiseerd om deze speciale telescoopbril aan te meten. De kleine telescoop wordt bovenin het rechter- of linker brillenglas geplaatst. Deze telescoop is nodig voor de waarneming op afstand, waarbij de vergroting twee tot vier keer is. Middels een korte oogbeweging is het mogelijk om door de telescoop te kijken, de meeste tijd kijk je door de normale brillenglazen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te kunnen komen voor een Bioptic bril moet je gezichtsscherpte per oog minimaal 0,2 zijn (20%), tevens dient de prognose stabiel te zijn. De visus met beide ogen (met bril) moet minimaal 0,5 zijn. Indien het zicht aan één oog volledig verloren is gegaan dan dient er een gezichtsscherpte van minimaal 0,6 behaald te worden met het andere oog. Onder strikte voorwaarden kan een persoon met een visus lager dan 0,5 dankzij het gebruik van een monoculair bioptisch telescoopsysteem (BTS) geschikt worden verklaard voor een rijbewijs categorie B.

Werkwijze

Je krijgt een speciaal onderzoek bij een vestiging van Visio. Vervolgens meet onze gecertificeerde optometrist een Bioptische Telescoopbril bij je aan. De bril wordt ook door ons aan je geleverd. Hierna volg je een speciale training en rijlessen met de bril. Alle onderzoekskosten en trainingen worden vergoed door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.

De kosten van de rijlessen, het examengeld en de aanschaf van de auto zijn voor eigen rekening. De Bioptic telescoopbril kunnen wij bij een aantal zorgverzekeraars declareren, informeer gerust naar de mogelijkheden. Voor meer informatie: www.auto-mobiliteit.org.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op