fbpx
menu

Duikbril op sterkte

Ook voor sportduikers en beroepsduikers heeft Woldringh optiek diverse oplossingen.

Duikmaskers

Zo leveren wij diverse modellen Tusa duikbrillen op sterkte, die wij kunnen voorzien van glazen op sterkte. In tegenstelling tot sommige standaard duikglazen op sterkte kunnen wij uw exacte sterkte inclusief een cilinder sterkte in uw duikbril zetten. Natuurlijk houden we hierbij ook rekening met de afstand tussen uw ogen en hoe u door het masker kijkt. Kortom uw masker wordt helemaal op maat voor u gemaakt gemaakt voor een perfect zicht. Omdat de speciale glazen op bestelling geproduceerd worden bij de glasleverancier en daarna nog in het masker op maat gemonteerd moeten worden, moet u rekening houden met een levertijd van ongeveer 5 weken. Heeft u het masker nodig voor een verre vakantie, bestel deze dan op tijd.

Wij hebben maskers van Tusa liggen om te kunnen passen. Ook kunnen wij in bestaande maskers glazen op sterkte zetten, echter zal dit masker beoordeeld moeten worden.

Duik-leesbril

Vanaf ongeveer 40 jaar hebben veel mensen behoefte aan een leesbril. Ook voor gebruik onder water leveren wij zo nodig maskers met een leesdeel er in zodat u weer veilig kunt duiken en uw computer, dieptemeter en kompas kunt aflezen. Heeft u in het dagelijks leven een vertebril ( MIN) en zet u die soms even af om iets beter te kunnen lezen? Besef dat dat onder water geen optie is. Ook is er onder water minder licht waardoor uw pupillen groter worden. Nadeel is dat de scherpte daardoor afneemt. Kunt u “boven water” nog net lezen, dan kan dat onder water net wat moeilijker zijn. En het maakt echt uit of u 180 bar of 100 bar afleest.

Contactlenzen en duiken

Naast duikmaskers kunnen wij uiteraard ook contactlenzen leveren. Zo hebben wij bijvoorbeeld nachtlenzen die u draagt tijdens uw slaap en waar u vervolgens de gehele dag weer scherp ziet zónder de lenzen. In het water kunt u dan ook nooit uw lenzen verliezen. Ook leveren wij vaak daglenzen aan duikers, mocht deze zoekraken in het water, dan is dit verder geen probleem.

Prijzen

In de duikmaskers worden minerale glazen op sterkte gebruikt. Helaas mogen we geen minerale lenzen kopen uit door de EU geblokkeerde landen, waardoor de prijzen extreem verhoogd zijn. Een masker kost momenteel rond de €100, glazen op sterkte vanaf €205 per stuk.

Ervaring in duiken en zichtcorrecties

Zichtcorrectie onder water is een speciaal onderwerp. Heeft u interesse in een duikbril op sterkte? Onze Padi Divemaster neemt graag met u de mogelijkheden door. Bel of mail gerust voor info@woldringh.nl of 050-3116321

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op