fbpx
menu

Kappenbril

Een kappenbril is een bril die de ogen volledig af kan sluiten tegen wind, zon, stof, pollen en licht.

De kappenbril helpt tegen brandende, jeukende en rode ogen. Ook  helpt de bril om het vocht van de ogen vast te houden, waardoor droge ogen vermeden kunnen worden. Kortom, een bril die comfort biedt!

Kappenbril op maat 

Een kappenbril heeft een siliconen kap. Wij hebben een aantal monturen waar deze kappen standaard op zitten, maar wij kunnen deze kappen ook op maat voor u maken. 

Het op maat maken van een kappenbril is een uitgebreid en intensief project. Om de kappen helemaal passend te maken, kunnen wij u vragen om een aantal keer langs te komen. De kappen worden met de hand gemaakt.

Vergoeding zorgverzekeraar voor kappenbril

Een kappenbril wordt gebruik ter compensatie van functieverlies van het ooglid of van de traanklieren. Als de oogarts een medische indicatie afgeeft wordt een kappenbril door veel zorgverzekeraars vergoed. Aangezien voorwaarden door de tijd heen en per verzekering verschillen kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar om na te gaan hoeveel u vergoed krijgt.

Standaard kappenbril

Er zijn ook een aantal opties voor een standaard kappenbril van het merk Ziena. Deze hebben een siliconen kap die met magneten bevestigd word aan de bril. De onderdelen zijn daardoor makkelijk schoon te maken. Maar de kappen die aan de bril bevestigd zitten kunnen niet verder aangepast worden of op maat gemaakt worden.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op