fbpx
menu

Hoofdpijn

Hoofdpijn. We hebben er allemaal weleens last van. Er zijn veel oorzaken te noemen voor de hoofdpijnklachten. Zoals een verkeerde bril/lenssterkte, een slechte samenwerking tussen beide ogen en vele verschillende oogafwijkingen. De optometrist kan er door middel van Cycloplegie achter komen waar het probleem nu precies ligt.

Wanneer de hoofdpijnklachten in de loop van de dag toenemen in combinatie met vermoeide ogen, dan is er wellicht sprake van vastzittende accommodatie. In feite betekent dit dat het ‘inzoom-mechanisme’ van het oog wordt overbelast.

Cycloplegie

Cycloplegie houdt in dat wij oogdruppels toedienen die uw accommodatiespieren in het oog tijdelijk uitschakelen. U kunt hierdoor niet meer in- en uitzoomen. Door dit te doen kunnen wij uw oog in ontspannen toestand meten, en de exacte sterkte van het oog bepalen zonder dat uw eigen accommodatievermogen invloed heeft op de uitkomst van de meting. Het duurt circa 30 minuten voordat de druppels zijn ingewerkt.

Naar aanleiding van het resultaat van het optometrisch onderzoek kunnen wij u goed adviseren omtrent een eventueel benodigde brilsterkte of toch nog wat aanvullend onderzoek.

Duizeligheid

Ervaart u problemen met duizeligheid, dan kunt u ook een afspraak maken bij onze optometrist. Uw ogen spelen namelijk een belangrijk rol bij uw oriëntatie. Wanneer u uw ogen sluit is het lastiger om stil te staan dan met geopende ogen. Aandoeningen van het gezichtsvermogen en vooral van de oogspieren hebben invloed op eventuele duizeligheidsklachten.

Druppels

Wanneer u druppels in de ogen heeft gehad moet u er rekening mee houden dat u geruime tijd minder scherp zult zien, met name dichtbij. Uw pupillen zijn vergroot, en daardoor extra lichtgevoelig. Daarom raden wij ten zeerste aan om een zonnebril en/of een pet mee te nemen voor na het onderzoek. Ook raden wij het af om naderhand zelf achter het stuur plaats te nemen, omdat uw zicht dermate vermindert is dat het onverantwoord is om actief aan het verkeer deel te nemen.

 

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op