fbpx
menu

Na-staar

Wanneer u een staaroperatie heeft gehad, is uw eigen ooglens vervangen met een kunstlens. Deze wordt geplaatst in het oorspronkelijke lenskapsel. In de meeste gevallen blijft dit kapsel helder, wat resulteert in een mooi helder beeld. Het kan echter voorkomen dat het achterste gedeelte van het kapsel wat troebel geraakt. Hierdoor zwakt de gezichtsscherpte langzaam af. In een dergelijke situatie spreekt men over na-staar.

Na-staar behandelen

De na-staar kan worden verwijderd met een laser. Deze behandeling gebeurt poliklinisch, en is uiterst nauwkeurig. Op de polikliniek wordt uw pupil met oogdruppels gefixeerd (wijd gemaakt). Ook het hoornvlies wordt met de druppels verdoofd. Na twintig minuten is de verdoving compleet. De laser wordt hierna op u ingesteld, en door een vergrootglas op uw troebele lenskapsel gericht. Aan de achterzijde van uw kunstlens wordt een opening gemaakt in het kapsel. De vertroebeling wordt door deze behandeling als het ware uit het kapsel gebrand.

Haarscherp beeld

In totaal duurt een dergelijke behandeling tien minuten, waarna u direct weer scherp ziet. Een oogverband is niet nodig. Vanwege de verdovende oogdruppels kan het zijn dat u nog even minder scherp ziet, maar dit trekt vanzelf weg. Meestal kunt u na enkele uren weer genieten van een haarscherp beeld.

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op