fbpx
menu

Anti-condens brillenglazen

Optifog UV, anti-condens coating voor brillenglazen

Elke brildrager kent wel die momenten waarop je van het ene op het andere moment niks meer kan zien door beslagen brillenglazen.

Bijvoorbeeld als je net een slok wilt nemen van je hete thee, als je lekker aan het hardlopen bent op een frisse ochtend , wanneer je de vaatwasser opendoet óf wanneer je een mondkapje draagt.

Condens is daarom vaak een dagelijks terugkerende ergernis voor brildragers. Zowel binnenshuis als buitenshuis doen zich dus regelmatig situaties voor waarbij je bril kan beslaan. Essilor, een leverancier van brillenglazen, heeft daarom iets slims bedacht voor dit terugkomend ongemak: Optifog UV coating.

Wat is Optifog UV?

Optifog UV is revolutionaire coating die door de combinatie van een hydrofiele coating en een regelmatige behandeling met een speciaal doekje (€6,-) beslagen brillenglazen tegengaat.

Optifog UV is verkrijgbaar op alle nieuwe enkelvoudige, multifocale en Varilux glazen.

Hoe werkt het?

Het brillenglas wordt schoongemaakt met het speciale Optifog Smart Textile brillendoekje waarmee tegelijk een laagje wordt aangebracht op de Optifog brillenglazen. De combinatie van de coating en het speciale brillenboekje voorkomt dat water bij sterke temperatuursverandering wordt omgezet in condens. Hierdoor heb je dus geen last meer van beslagen brillenglazen.

De coating geeft een scherp en helder beeld, zonder beeldvorming of contractverlies. De speciale anti-condens coating trekt wel sneller stof en vuil aan waardoor je glazen wat sneller vies kunnen worden dan een normale coating.

Condens vrije brillenglazen in 3 stappen

  1. Elke dag: onderhoud je brillenglazen met Optifog Smart Textile
  2. Elke 2 weken: Reinig je brillenglazen met schoon, zuiver water
  3. Elke 3 maanden: Vervang de Optifog Smart Textile

Wil je zelf ervaren hoe Optifog UV een eind maakt aan beslagen brillenglazen? Vraag ons er eens naar in een van onze winkels!

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op