fbpx
menu

Enkelvoudige brillenglazen

Met enkelvoudige brillenglazen wordt bedoeld dat u ze kunt gebruiken als leesbril of als vertebril. Er zit één sterkte in het glas verwerkt, in tegenstelling tot bifocale- en multifocale glazen of computerglazen.

Enkelvoudige brillenglazen

Enkelvoudige glazen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Een helder, blank glas voor alledaags gebruik, of een gekleurd glas voor een zonnebril op sterkte. Of u nu kiest voor een rustige bruine kleur of een zeer sprekende blauwe tint met spiegelcoating, alles is mogelijk met enkelvoudige glazen.

Dunner geslepen glazen

De glazen kunnen ook dunner geslepen worden. Dit is vaak wenselijk wanneer u een hogere sterkte heeft, of bij bepaalde monturen. Als er geen randje rondom het glas loopt, dan moet het glas dunner worden geslepen zodat het steviger is. De glazen zijn dan wat beter beschermd tegen flinten.

Coatingmogelijkheden

Verder bestaan er nog verschillende Coating mogelijkheden. Een hardingslaag en een ontspiegelingslaag zijn nodig om de glazen te beschermen tegen krassen en om ervoor te zorgen dat u geen hinder ondervindt van schitteringen van vals licht (tl-lampen, beeldschermen, koplampen e.d.).

 

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op