fbpx
menu

Coating lagen

Een brillenglas wordt iedere dag blootgesteld aan elementen zoals water, stof en vettigheid. Daarvoor kunt u ervoor kiezen om een coatinglaag aan te laten brengen op het glas. Een hardingslaag en een ontspiegelingslaag zorgen ervoor dat het glas beter bestand is tegen krassen, vuil en water.

Productie van coating lagen

Tijdens de productie van het glas wordt de coatinglaag door middel van een chemisch proces op de glazen aangebracht. Waarbij de buitenste laag de harde laag is, en tussen het glas en die harde laag zit de ontspiegelingslaag.

Schitteringen

Een ontspiegelingslaag zorgt ervoor dat u geen last heeft van reflecties van kunstlicht, zoals verlichting of uw computerscherm. Een ontspiegelingslaag zorgt voor een helder glas, zodat er meer licht in het oog komt. Dit zorgt voor een scherper zicht.. De coating kan alleen tijdens de productie van het glas toegevoegd worden.

Beschadigingen

Regelmatig komt het voor dat wij een bril voor ogen krijgen met bekraste glazen. Vaak weet de klant niet eens wat er precies gebeurd is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Omdat kunststof glazen wat minder hard zijn dan minerale glazen, wordt er altijd geadviseerd om een harde laag te kiezen voor uw glazen. Dit is geen antikraslaag, maar het laagje beschermd de glazen beter tegen krassen en butsen.

Crizal Prevencia

Bij Woldringh Optiek werken we met glazen van Essilor. Het Franse bedrijf ontwikkelde een specifieke coatinglaag die de ogen meer rust biedt. Crizal Prevencia filtert het hinderlijke blauwe licht dat vooral bij computergebruik voor een rustiger beeld zorgt.

 

Meer informatie?

Neem contact op met Woldringh Optiek wanneer je meer vragen hebt.

Neem contact op